Magedans og graviditet

med Ingen kommentarer

Vi får noen ganger spørsmålet “Kan jeg danse magedans når jeg er gravid?”

Gravide instruktør Cecilie opptrer med magedans på studioshow.

Ja, dersom du har et normalt svangerskap, kan du gjerne danse magedans når du er gravid.

Det er imidlertid enkelte bevegelser du skal være forsiktig med, siden leddbånd og leddforbindelsene i bekkenet blir løsere når du er gravid. Informer derfor instruktøren om at du er gravid, slik at du får veiledning om dette. I løpet av mine 22 år som magedansinstruktør, har jeg hatt flere gravide på magedanskurs.

Har du svak livmorhals, eller født prematurt tidligere, bør du rådføre deg med lege først.

På bildet til venstre danser vår instruktør Cecilie, på vårt studioshow, gravid i 7. mnd. Hun danset magedans helt fram til 2 uker før fødselen.

Godt for kroppen og barnets utvikling

De myke magedansbevegelsene er gode for kroppen, og bidrar til stabilisering av bekkenet, bedre balanse og koordinasjon. Flere av magedansbevegelsene kan du også bruke aktivt i en fødsel, dette kan hjelpe barnet nedover i fødselskanalen.

Mange opplever at magedans under graviditeten letter ubehag forårsaket av løsere bekken/ledd etter hormonelle endringer, eller stivhet i muskler på grunn av ekstra belastning.

Bevegelse og sansestimulasjon er også godt for barnets utvikling, særlig for nervesystemet. Barnet vil kunne høre musikk og rytmer, og faktisk kunne kjenne igjen musikk etter fødselen.

Så lenge du føler deg i fin form og ikke har så mye plager, går det fint an å være aktiv utover i graviditeten, på tross av voksende mage og økt tyngde. Under ser du magedanserinne Aurora opptre, 28 uker gravid.

Musikk: Nagwa Remix. Koreografi: Aurora Orientalsk Dans

Artikler om magedans og graviditet

Magedans trenings-dvd for gravide

Vi selger Aurora’s trenings-dvd for gravide «Magedans med barn i magen»! Kan kjøpes i studioet for kr 220,-.

Fødselsforberedende yoga for gravide

Vi tilbyr også 8-ukers kurs i fødselsforberedende GravidYoga. Dette kurset er spesielt designet for gravide, og du trenger ikke å ha gjort yoga tidligere. Mer info om våre yogakurs