Stretching og avspenning

Etter du har trent deg god og varm i hele kroppen på Jallabina Workout, kan det være deilig å avslutte med en halvtime stretching/bevegelighetstrening, og litt avspenning.

Å opprettholde bevegelighet er sunt og viktig. Mange opplever økt stivhet i kroppen med alderen, spesielt i hofteledd. Men også unge, som sitter mye, kan få stramme muskler og sener. Korte og stramme muskler nedsetter bevegeligheten og kan gi dårlig kroppsholdning, som igjen kan føre til belastningslidelser. Dette kan man forebygge med bevegelighetstrening/stretching. 

Fordelene med stretching, er at det øker bevegeligheten i muskler og ledd, og gir økt fleksibilitet. Forskning viser at eldre er like mottagelige for stretching og styrketrening som yngre.

I denne halvtimen gjør vi rolige tøye øvelser for hele kroppen, for å strekke muskler og bindevev. De siste minuttene bruker vi til en god avspenning, med fokus på bevissthet om spenninger i kroppen.

NB: Har du hypermobile ledd skal du ikke tøye!

Ta med

  • En genser/jakke så du ikke blir kald.
  • Et stort, rent badehåndkle til å legge på matta.
  • Eventuelt et pledd til å ha over deg under avspenningen.

Betaling

Pris kr 50 pr gang, betales med kort etter timen. Du må ha deltatt på jallabina-timen først, slik at du er god og varm i kroppen.

Velkommen!


Nivå
Åpent
Ukedag
torsdag
Antall ganger
2
Tidspunkt
20:30 – 21:00
Periode
23. mars 2023 – 30. mars 2023
Instruktør
Linn Ottersen
Pris
kr 50,-