Hva er Burlesque dans?

Burlesque dans, slik vi underviser den, er en forførende blanding av jazzdans, showdans og magedans. Her kan du ta fram dine flørtende og forførende side, og lære sexy bevegelser og sensuell dans!

Opprinnelig var Burlesque en seksuelt utfordrende revy-sjanger fra USA, en kombinasjon av show, dans og striptease. Burlesque hadde sine røtter i gammel Vaudeville fra 1800-tallet, og var en blanding av humor, satire og performance-kunst. Denne scenekunsten hadde sin storhetstid på 1930 – 1950 tallet, før kinoen tok over som underholdnings arena.

Burlesque fikk en oppblomsting i USA på 1990-tallet, med det som i dag kalles for “Glamour-Burlesk”, med Dita von Teese i spissen. Dette er mer elegant og vakkert, og spiller ikke i like stor grad på humor og satire. Hun ville «put the tease back into striptease», og laget overdådige danseshow, med elegante, glitrende kostymer, ofte inspirert av 1930- og 1940-tallets musikaler og filmer.

Linn i gult burlesque kostyme med fjærboa

Vårt fokus er

Vi er inspirert av filmen “Burlesque” med Cher og Christina Aguilera, hvor fokuset er på dans og show. På våre kurs beholder vi klærne på, og tar ikke av oss mer enn kanskje en hanske, hatt eller boa.

Målet med våre kurs er ikke at du skal bli en profesjonell burlesque danser, men at du kanskje kan bli litt mer selvsikker og komfortabel med kroppen din. Og at du våger å kjenne på at du er vakker og sexy – akkurat sånn som du er!

Det å uttrykke sin femininitet og sensualitet oppleves befriende for mange. Selv om det å gå utenfor komfortsonen sin kan føles litt skummelt i begynnelsen.

Lyst til prøve Burlesque Dans?

Se kursoversikt for når neste kurs starter (ukentlige kurs), eller se workshops og helgekurs.

Utdrikningslag og grupper
Vi har også minikurs (60 min) i Burlesque som passer for utdrikningslag, venninnegjeng, bursdagsfeiring, etc. Mer info om dette finner du her.

Anbefalt antrekk

På kurset danser vi vanligvis i tettsittende treningstøy. Men hvis du vil føle deg litt mer sexy, kan du f.eks. ha nettingstrømper og hotpants/miniskjørt 🙂

Ha med dansesko med høye heler, eller andre sko med heler som du kan danse med. Veldig tynne heler anbefales ikke!

Welcome To Burlesque!