Stretching og avspenning

Etter du har trent deg god og varm i hele kroppen på Jallabina Workout, kan det være fint å avslutte med en halvtime stretching/bevegelighetstrening, og litt avspenning.

Å trene bevegelighet er sunt og viktig. Mange opplever økt stivhet i kroppen med alderen, spesielt i hofteledd. Men også unge, som sitter mye, kan få stramme muskler og sener. Korte og stramme muskler nedsetter bevegeligheten og kan gi dårlig kroppsholdning, som igjen kan føre til belastningslidelser. Dette kan man forebygge med bevegelighetstrening. 

Fordelene med bevegelighetstrening, er at det øker bevegeligheten i muskler og ledd, og gir økt fleksibilitet. Forskning viser at eldre er like mottagelige for stretching og styrketrening som yngre.

Vi starter med rolige tøyeøvelser for hele kroppen, for å strekke muskler og bindevev, før vi avslutter med en god avspenning, med fokus på bevissthet om spenninger i kroppen.

NB: Har du hypermobile ledd skal du ikke tøye!

Ta med

  • En genser/jakke så du ikke blir kald.
  • Et stort, rent badehåndkle til å legge på matta.
  • Eventuelt et pledd til å ha over deg under avspenningen.

Drop-in

Vi har drop-in på stretchingen, slik at du kan være med når det passer deg. Men du må ha deltatt på jallabinatinen først, slik at du er god og varm i kroppen.

Pris for drop-in er kr 50 pr gang. Betales med kort etter timen.

Velkommen!


Nivå
Åpent
Ukedag
torsdag
Antall ganger
5
Tidspunkt
20:30 – 21:00
Periode
27. oktober 2022 – 27. oktober 2022
Instruktør
Linn Ottersen
Pris
kr 250,-