SeniorYoga

Yoga er en ypperlig treningsform for deg som er godt voksen, eller som har noen fysiske utfordringer du må ta hensyn til – uansett alder! I yoga trener du bevegelighet, styrke og balanse helt på egne vilkår.

Det å utvikle evnen til å lytte til kroppens signaler, er en viktig del av yoga. Så her skal du ikke presse deg selv til noe som kjennes ubehagelig eller feil for din kropp – yoga skal alltid kjennes godt og riktig! Derfor finnes det alltid alternativer til øvelsene vi gjør, slik at du kan velge det som er riktig for nettopp deg. Enten du føler deg frisk og sprek, eller du har fysiske begrensinger og/eller smerter som du må ta hensyn til.

Yoga har en helhetlig tilnærming til helse og velvære. Her beveger vi hele kroppen i ulike retninger, slik at vi vekker og skaper sirkulasjon i deler av kroppen som vanligvis ikke er så mye i aktivitet. Sirkulasjon i alle deler av kroppen er viktig, også der hvor det finnes spenninger og ubehag. Vi styrker, strekker og spenner av.

Yogatreningen foregår både stående, sittende på en stol, og liggende på en myk matte på gulvet. Du får alltid mulighet til å gjøre det som passer best for deg og din kropp.

Gjennom bevegelser og meditative pusteøvelser, roer vi nervesystemet og utvikler evnen til å lytte innover. Hver time avsluttes med en god, liggende avspenning.

Innhold

  • Liggende, sittende og stående øvelser som styrker, og fremmer bevegelighet og balanse, for hele kroppen.
  • Alternative øvelser, og mulighet for å bruke stol i sittende og stående øvelser.
  • Trening av oppmerksomheten/bevisst tilstedeværelse, i kropp og sinn.
  • Avspenning.

Passer for

  • Deg som er godt voksen
  • Deg som kjenner at bevegelighet og balanse ikke er så god som før
  • Deg som har fysiske begrensninger eller smerter å ta hensyn til
  • Både for nybegynnere og deg som har gjort yoga før
  • Både menn og kvinner

Smittevern

Du må ha med deg et stort, rent badehåndkle til å legge på yogamatta, og et mindre håndkle til å dekke bolsteren. Du må også ha med deg et pledd til å ha over deg under avspenningen.

Vi har avklart med kommuneoverlegen for smittevern i Sarpsborg, at det er trygt å benytte våre yogamatter og utstyr i timene, under forutsetning at spesielle smittevernregler følges. Mer informasjon om dette gis første kurskveld. Dersom du ønsker å ha med egen yogamatte, kan du selvfølgelig det.

Les mer om våre generelle smittevernregler her.

Rabatt

Minstepensjonister og trygdede får 20% rabatt! (Kan ikke kombineres med andre rabatter).
Skriv i meldingsfeltet når du melder deg på.

Spørsmål?

Kontakt yogalærer Mona Bromander på tlf 41 42 53 96.

Velkommen til en rolig, myk yogatime!


Nivå
Åpent
Ukedag
tirsdag
Antall ganger
8
Tidspunkt
13:00 – 14:30
Periode
27. oktober 2020 – 15. desember 2020
Instruktør
Pris
kr 1 750,-