Vi tilbyr ukentlige yogakurs i Sarpsborg sentrum!

Klikk på lenkene for mer info om hvert kurs. Gratis uforpliktende prøvetime!
Lærer på alle kursene er Mona Bromander

Passer for

Kursene passer både for deg som aldri har gjort yoga før, og deg som har litt erfaring fra før. Yoga Flyt, SeniorYoga og Mindful Yoga mot stress passer like godt for både menn og kvinner.

Smittevern og praktisk info

Vi følger myndighetenes smittevernsregler og avstandskrav, og har derfor bare plass til et begrenset antall deltakere på hvert kurs. Vær tidlig ute med påmelding for å sikre deg plass.

På grunn av smittefare, kan vi ikke bruke studioets yogamatter, eller annet utstyr, inntil videre. Du må derfor ha med egen yogamatte, 1 – 2 pledd og pute.

Mer Praktisk informasjon om våre yogakurs

Yoga er bevegelse, avspenning og meditasjon.

Kvinne i sittende yogastilling ser utover et stille vann.

Det finnes i dag utallige former for yoga, fra de mer fysisk krevende til de helt rolige, og til og med stilleliggende. Og alt der imellom. Det viktige er å finne en yogaform som passer deg der du er i livet akkurat nå – eller også akkurat i dag.

En av de fine tingene med yoga er at det finnes en yogaform uansett alder, livssituasjon eller helsetilstand.

Yoga er en helhetlig praksis som erkjenner at vi er hele mennesker med kropp, sinn og sjel – og at disse delene til enhver tid påvirker hverandre.

Pusten er en sentral del av yoga

Pusten er vår livskraft som binder det hele sammen. Hvordan vi puster til enhver tid, forteller oss mye om hvordan vi har det. Motsatt vei kan vi bevisst påvirke pusten vår for å gjøre noe med hvordan vi har det – vi kan for eksempel roe nervesystemet vårt gjennom lange, dype pust. Derfor er pust kombinert med bevegelser, og også egne pusteøvelser, en sentral del av yoga. Det kan gi en økt opplevelse av å være tilstede i bevegelsene, tilstede i kroppen, og gi en følelse av flyt.

Mindful yoga

Mange av oss her i den vestlige verden er mye «i hodet». Det gjør oss mentalt slitne og utsatt for ulike stressrelaterte sykdommer. Yoga gir deg en mulighet til å gå ut av hodet og inn i kroppen, og å «komme hjem» til deg selv. Gjennom pust kombinert med bevegelse roer vi ned det mentale. Yoga er for mange meditasjon i bevegelse, eller mindful yoga om du vil.

De fysiske øvelsene er også designet med tanke på helhet: Vi beveger kroppen i alle retninger for å vekke, stimulere, styrke og myke opp alle deler av kroppen. Og vi avslutter hver time med en lengre avspenning.

Som yogalærer Cathrine Mathiesen sier: «Yoga er lag på lag med glede og innsikt!»

Siluett av kvinne i stående yogastilling i solnedgang ved havet.

Velkommen til Yoga på Orient Dansesenter!
– Ditt studio for Trening – Dans – Yoga