Våre yogakurs

Klikk på lenkene for mer info om hvert kurs. Lærer på alle kursene er Mona Bromander

Gratis uforpliktende prøvetime!

SeniorYoga og Mindful Yoga mot stress passer like godt for både menn og kvinner.
Praktisk informasjon om yogakurs.

Yoga er bevegelse, avspenning og meditasjon.

Kvinne i sittende yogastilling ser utover et stille vann.

Det finnes i dag utallige former for yoga, fra de mer fysisk krevende til de helt rolige, og til og med stilleliggende. Og alt der imellom. Det viktige er å finne en yogaform som passer deg der du er i livet akkurat nå – eller også akkurat i dag.

En av de fine tingene med yoga er at det finnes en yogaform uansett alder, livssituasjon eller helsetilstand.

Yoga er en helhetlig praksis som erkjenner at vi er hele mennesker med kropp, sinn og sjel – og at disse delene til enhver tid påvirker hverandre.

Pusten er en sentral del av yoga

Pusten er vår livskraft som binder det hele sammen. Hvordan vi puster til enhver tid, forteller oss mye om hvordan vi har det. Motsatt vei kan vi bevisst påvirke pusten vår for å gjøre noe med hvordan vi har det – vi kan for eksempel roe nervesystemet vårt gjennom lange, dype pust. Derfor er pust kombinert med bevegelser, og også egne pusteøvelser, en sentral del av yoga. Det kan gi en økt opplevelse av å være tilstede i bevegelsene, tilstede i kroppen, og gi en følelse av flyt.

Mindful yoga

Mange av oss her i den vestlige verden er mye «i hodet». Det gjør oss mentalt slitne og utsatt for ulike stressrelaterte sykdommer. Yoga gir deg en mulighet til å gå ut av hodet og inn i kroppen, og å «komme hjem» til deg selv. Gjennom pust kombinert med bevegelse roer vi ned det mentale. Yoga er for mange meditasjon i bevegelse, eller mindful yoga om du vil.

De fysiske øvelsene er også designet med tanke på helhet: Vi beveger kroppen i alle retninger for å vekke, stimulere, styrke og myke opp alle deler av kroppen. Og vi avslutter hver time med en lengre avspenning.

Som yogalærer Cathrine Mathiesen sier: «Yoga er lag på lag med glede og innsikt!»

Siluett av kvinne i stående yogastilling i solnedgang ved havet.

Velkommen til Yoga på Orient Dansesenter!
– Ditt studio for Trening – Dans – Yoga