Generelt

Kursperioder og ferier

Vårsemesteret går fra begynnelsen av januar til begynnelsen av juni. Høstsemesteret går fra slutten av august til begynnelsen/midten av desember. De ukentlige kursene har vanligvis opphold i undervisningen i vinterferien (uke 8), i påskeuken, høstferien (uke 40) og på alle offentlige helligdager. Men vi setter noen ganger opp workshops i ferier og på helligdager.

Aldersgruppe

Kursene er beregnet på voksne deltakere, og vi har en nedre aldersgrense på 15 år. Barn mellom 10 og 15 år kan delta, hvis de går på kurs sammen med en voksen, og er modne nok til å følge kursopplegget. Vi har hatt deltakere fra 10 – 70 år på samme kurs, så her kan flere generasjoner trene sammen!

Prøvetimer

Du kan få en uforpliktende prøvetime dersom det er ledige plasser på kurset ved kursstart. Meld deg på, og skriv i meldingsfeltet at du ønsker prøvetime.

Tapte timer

Tapte timer må tas igjen innenfor den tidsperioden du har betalt for.

Studioregler

Til beste for alles trivsel og velvære har vi innført noen regler i studioet. Disse kan du lese mer om her.

Skader og sykdommer

Har du skader eller sykdommer som påvirker bevegelsene dine, fortell instruktøren om det, slik at hun er oppmerksom på dette når hun veileder deg. Snakk gjerne med legen og/eller fysioterapeuten din før du melder deg på.

Kursdeltakerne er selv ansvarlig for å lytte til egen kropp og ikke gjøre bevegelser som er smertefulle.

Dansekursene

Musikk

Du må selv skaffe deg musikken til koreografiene det undervises i, vi selger ikke dette i studioet. Men vi bruker vanligvis musikk som ligger på YouTube, Spotify og iTunes. Vi anbefaler at du gjør deg kjent med musikken i god tid før kursstart. Det er mye lettere å lære en koreografi når du kjenner musikken godt.

Treningstøy

Ta på mykt, tettsittende treningstøy (f.eks. tights og topp/genser).
På magedanskurs trenger du et skjerf til å knyte rundt hoftene.

Vi danser barbeint, eller med sokker eller turnsko. Om vinteren kan det være litt gulvkaldt, så da anbefaler vi ullsokker 🙂 På Burlesque kurs danser vi i sko med heler.

Oppvarming, uttøyning og avspenning

Alle kursene starter med en myk oppvarming. Denne varierer i forhold til type kurs og nivå.

Kursene avsluttes med en lett uttøyning, samt en deilig avspenning på 6-7 min. I avspenningen går vi gjennom hele kroppen og fokuserer på føle de forskjellige delene av kroppen og slappe av i muskulaturen. Dette gir en fin trening i å flytte oppmerksomheten fra en del av kroppen til en annen, og bidrar til økt kroppsbevissthet.

Graviditet

Du kan fint danse selv om du er gravid. Informer instruktøren om at du er gravid, slik at hun kan veilede deg på best mulig måte. Det er noen bevegelser du skal være forsiktig med å gjøre når du er gravid. Les mer om magedans og graviditet her (nederst på siden).


Betingelser for påmelding og betaling

Påmeldingen er bindende. Orient Dansesenter reserverer plass til deg og du forplikter deg til å overholde betingelsene.

  • Vi sender deg en faktura på e-post, med betalingsfrist på 10 dager. Merk innbetalingen med faktura nr.
  • Dersom du ikke betaler fakturaen innen fristen, vil vi sende deg en purring. Det vil da bli lagt på purregebyr og renter.
  • Du har mulighet for å dele opp betalingen over 2 måneder. Ønsker du å benytte deg av dette, må du skrive det i kommentarfeltet ved påmelding.
  • Hele kursavgiften må betales selv om du ikke kan komme på alle timene.
  • Blir kurset avlyst, får du tilbakebetalt hele kursavgiften.

Vedrørende avmelding 

  • Du kan melde deg av kurset fram til 24 timer før kursstart.
  • Melder du deg av kurset etter dette, må hele kursavgiften betales.  Eventuelt kan du finne noen andre som kan overta plassen din.
  • Hvis du må slutte på kurset p.g.a. akutt sykdom eller skade, som gjør at du ikke fysisk er i stand til å fortsette på kurset, kan du få tilbake kursavgift for resterende timer, ved å levere legeerklæring.