På Orient Dansesenter vil vi at alle skal ha en god og hyggelig opplevelse i vårt studio.

Vårt mål er å skape et hyggelig, trygt og støttende miljø, hvor du kan utforske forskjellige dansestiler og utvikle deg som danser. Vi håper at disse rådene vil bidra til å gi alle positive erfaringer og et stort utbytte av timene.

Vi ser fram til å dele dansegleden med deg!


I studioet

 • Ha det morsomt!
  Ha en positiv innstilling og humoristisk sans. Ikke ta det så høytidelig, det er bare dans 🙂
 • Ikke gi opp, om det er noe du ikke får til.
  Aksepter at det tar tid å lære å danse. Fortsett å øve, så kommer det meste etter hvert. Men vær forberedt på at du, til tross for iherdig trening, kanskje ikke får til alt. Ikke alle kan bli profesjonelle dansere, men du kan ha stor glede av dansen allikevel!
 • Personlig tilbakemelding fra instruktøren.
  Noen synes det er vanskelig å bli korrigert i klassen. Instruktøren gjør dette for å hjelpe deg til å lære, og du får muligheten til å utvikle deg som danser. Hvis du ikke ønsker at instruktøren skal korrigere deg, er det bare å gi beskjed.
 • Lytt til kroppen din.
  Det er ok å ta en pause/sitte ned i timen, hvis du har behov for det. Sørg for å drikke nok vann. Si ifra til instruktøren hvis du opplever noe smertefullt.
 • Spør instruktøren hvis du lurer på noe.
  Det er stor sjanse for at andre lurer på det samme. Ingen spørsmål er dumme!
 • Kom gjerne til timen selv om du ikke er i helt form til å danse.
  Bli med på det du orker, eller bare sitt i et hjørne, observer og ta notater.
 • Filming i studioet.
  Som regel får du lov til å filme koreografier som du lærer på kurs. Dette skal kun brukes til å øve etter, ikke vises fram til andre, eller legges ut på Facebook/YouTube. Respekter at ikke alle vil bli filmet, så film i en vinkel der du kun får med de det er greit for. Dersom ingen vil bli filmet, kan du spørre om noen vil filme deg.
 • Spør gjerne instruktøren om å vurdere dine danseferdigheter.
  Hun kan gi deg svar når det gjelder hvilket nivå du bør melde deg på, hva du trenger å øve på, eller om du er klar for å opptre.
 • Instruktører  underviser forskjellig. 
  Hvis du tar kurs med forskjellige instruktører, vil du oppleve at de kanskje bruker forskjellige navn på bevegelser og trinn. Det er nemlig ingen standard for dette i magedans. Selv om det kan være litt forvirrende i begynnelsen, venner man seg fort til det.