Vi har 5 nivåer på undervisningen, der nivå 1 er for nybegynnere og nivå 5 er avansert/profesjonelt. Åpent nivå passer for alle!

Det er veldig individuelt hvor lang tid det tar å beherske bevegelser og teknikk, dette avhenger av talent, musikkforståelse, kroppsbeherskelse, hvor mye du øver og hvordan du øver. Så hvilket nivå du er på avhenger av hva du behersker, og ikke hvor mange år du har danset.

Ikke alle kan bli profesjonelle magedansere, men du kan ha stor glede av dansen på alle nivåer!

Hvis du er i tvil om hvilket nivå du bør melde deg på, ta kontakt – så finner vi ut av det sammen  🙂


Nivå 1

Vårt nybegynnerkurs er delt i to deler A og B, og det spiller ingen rolle hvilken del du starter med. Men du må ha gjennomført både del A og B for å gå videre til nivå 2.

Vi starter helt fra grunnen og lærer god kroppsholdning, samt grunnleggende trinn og magedansbevegelser, med forskjellige bevegelser i del A og B.

Alle bevegelsene blir grundig gjennomgått, og vi setter sammen bevegelsene i ulike kombinasjoner for å øve på overganger fra en bevegelse til neste.

Passer for deg som aldri har prøvd magedans før, samt for deg som allerede kan litt, men som ønsker en repetisjon for å bli trygg på det grunnleggende.

Nivå 2

Passer for alle som har gjennomført begge nybegynnerkursene, og som føler seg klar for å gå videre og lære en enkel dans.

På dette nivået fortsetter vi å øve på grunnbevegelsene, for å få de «inn i kroppen», slik at du etterhvert behersker bevegelsene. Du vil også lære enkle koreografier som du kan være med å opptre med på avslutninger og eventuelle elevforestillinger (dette er frivillig). Vi har fokus på kroppsholdning, koordinasjon og teknikk.

Du går minimum 2 kurs på dette nivået før du kan gå videre til nivå 3. Dette nivået passer også for deg som har vært borte fra dansen en stund og som trenger en oppfriskning av grunnbevegelsene.

Nivå 3

Passer for deg som har 2-3 års magedanstrening og som har kontroll på grunnbevegelsene.

Vi bygger videre på grunnbevegelsene, lærer nye varianter, samt flere nye bevegelser og trinn. Vi jobber med å forbedre teknikken, koordinasjon, armbevegelser, kombinasjoner, flyt mellom bevegelsene og musikkforståelse.

På dette nivået underviser vi også forholdsvis enkle koreografier, du vil lære grunnleggende slørteknikk og vi ser også litt på forskjellige stilarter. Du går minimum 2 år på dette nivået før du eventuelt er kvalifisert til å gå videre til neste nivå.

Nivå 4

For deg som har minimum 3-6 års magedanstrening og som behersker teknikken godt, har riktig kroppsholdning, god koordinasjonsevne, samt behersker kameler, flere varianter av 8-tall og 3/4 shimmy i både rolig og raskt tempo.

På dette nivået undervises det i mer avansert teknikk og koreografier i ulike stilarter. Vi bruker også tilbehør som slør, vifter,  fingercymbaler, kjepp og sverd i dansen. Vi legger stor vekt på teknikk, musikkforståelse/rytmer, samt koordinasjon og flyt i dansen.

Her forventes det at du øver både på teknikk og koreografi hjemme mellom hver kurskveld.

Nivå 5

For de som har minimum 6 års magedanstrening og har teknikken på plass, behersker flere varianter av kameler, 8-tall, 3/4 shimmy i raskt tempo og som kan kan legge ulike teknikker på hverandre (layering).

Du avanserer til dette nivået kun etter avtale med instruktøren. Vi jobber med avansert teknikk, mer kompliserte kombinasjoner og koreografier (både gruppe- og solokoreografier), musikkforståelse, rytmer, eleganse og flyt, samt uttrykk og følelse i dansen.

Det forventes at du øver teknikk regelmessig og tar ansvar for å lære deg koreografiene det undervises i. Det undervises også i temaer som danseetikk, opptredener, kostymer, tips & triks, etc.