På Orient Dansesenter vil vi at alle skal ha en god og hyggelig opplevelse i vårt studio.

Vårt mål er å skape et hyggelig, trygt og støttende miljø, hvor du kan utforske magedans som kunstform og utvikle deg som danser. Vi håper at disse tipsene vil bidra til å gi alle positive erfaringer og et stort utbytte av timene.

Vi ser fram til å dele dansegleden med deg!


I studioet

 • Ha det morsomt!
  Ha en positiv innstilling og humoristisk sans.
 • Husk at det er veldig lytt i bygget.
  Når undervisning pågår: Vær stille i gangen og trappen, og snakk rolig i 2. etasje.
 • Det er ikke faste plasser i dansesalen.
  Hvis noen står på plassen «din», finner du deg bare et annet sted i rommet. Det er lærerikt å bytte plasser! Vær oppmerksom på de andre kursdeltakerne i rommet og hold avstand når du danser.
 • Ikke gi opp, om det er noe du ikke får til.
  Fortsett å øve, så kommer det meste etter hvert. Aksepter at det tar tid å lære å danse, men vær forberedt på at du, til tross for iherdig trening, kanskje ikke får til alt. Ikke alle kan bli profesjonelle dansere, men du kan ha stor glede av dansen allikevel!
 • Vær lærevillig når instruktøren korrigerer deg.
  Noen synes det er vanskelig å bli korrigert i klassen. Instruktøren gjør dette for å hjelpe deg til å lære, ikke for å henge deg ut på noen måte. Hun gjør jobben sin og du får muligheten til å utvikle deg som danser. Hvis du ikke ønsker at instruktøren skal korrigere deg, er det bare å gi beskjed.
 • Lytt til kroppen din.
  Det er ok å ta en pause/sitte ned i timen, hvis du har behov for det. Sørg for å drikke nok vann. Si ifra til instruktøren hvis noe er smertefullt.
 • Har du spørsmål – spør instruktøren.
  Det er stor sjanse for at andre lurer på det samme. Ikke spør de andre i klassen, da hvisking/ småprating er forstyrrende.
 • Følg med på de som danser.
  Når klassen deles i to grupper, er det lurt å følge med på de som danser. Det er mye å lære av å se på andre danse.
 • Spør instruktøren om tillatelse dersom du ønsker å filme i studioet.
  Vi gir kun tillatelse til å filme koreografier. Slike filmer skal kun brukes til å øve etter, ikke vises fram til andre. Respekter at ikke alle vil bli filmet, så film i en vinkel der du kun får med de det er greit for. Dersom ingen vil bli filmet, kan du spørre om noen vil filme deg.
 • Stol på instruktørens evne til å vurdere dine danseferdigheter.
  Enten det gjelder hvilket nivå du bør melde deg på, hvilke bevegelser du trenger å øve på, eller om du er klar for å opptre.
 • Skal du være med å opptre i en gruppe?
  Sørg for at du kan koreografien og delta på alle gruppeøvingene. På gruppeøvinger øves det på plassering i forhold til hverandre og i rommet. Dette er vanskelig hvis en eller flere mangler. Dersom du ikke kan være med på øvingene, kan du heller ikke være med å opptre.
 • Del gjerne informasjon om danseforestillinger, workshops eller kurs.
  Spør instruktøren om du kan få henge opp posters/flyers i studioet om eksterne arrangementer. Du må også gjerne dele våre arrangementer og kurs på arbeidsplassen din, eller andre steder hvor du tror det kan være av interesse.
 • Instruktører er forskjellige og underviser på forskjellige måter. 
  Det er ingen fasit, eller «norsk standard» for å undervise i magedans. Du vil oppleve at instruktører bruker forskjellige navn på bevegelser og trinn, og selv om det kan være litt forvirrende i begynnelsen, venner man seg fort til det. Og husk at instruktører også er mennesker og kan gjøre feil 😉