Vi tilbyr 8-ukers yogakurs i Sarpsborg sentrum!

Det finnes i dag utallige former for yoga, fra de mer fysisk krevende, til de helt rolige. Vi tilbyr et bredt spekter av yogakurs, slik at du kan finne et som passer deg der du er i livet akkurat nå – uansett alder, livssituasjon eller helsetilstand.

Sjekk kursoversikten for å se når neste kurs starter.

Våre yogakurs

Yoga passer for

Kursene passer både for deg som aldri har gjort yoga før, og deg som har litt erfaring fra før. Yoga Flyt, SeniorYoga og Mindful Yoga mot stress passer like godt for både menn og kvinner.

Praktisk informasjon om våre yogakurs

Kvinne i sittende yogastilling ser utover et stille vann.

Yoga er bevegelse, avspenning og meditasjon.

Yoga er en helhetlig praksis som erkjenner at vi er hele mennesker med kropp, sinn og sjel – og at disse delene til enhver tid påvirker hverandre.

Mange av oss her i den vestlige verden er mye «i hodet». Det gjør oss mentalt slitne og utsatt for ulike stressrelaterte sykdommer. Yoga gir deg en mulighet til å gå ut av hodet og inn i kroppen, og å «komme hjem» til deg selv. Gjennom pust kombinert med bevegelse roer vi ned det mentale. Yoga er for mange meditasjon i bevegelse, eller mindful yoga om du vil.

De fysiske øvelsene er også designet med tanke på helhet: Vi beveger kroppen i alle retninger for å vekke, stimulere, styrke og myke opp alle deler av kroppen. Og vi avslutter hver time med en lengre avspenning.

En av de fine tingene med yoga er at det finnes en yogaform uansett alder, livssituasjon eller helsetilstand.

Som yogalærer Cathrine Mathiesen sier: «Yoga er lag på lag med glede og innsikt!»

Pusten er en sentral del av yoga

Pusten er vår livskraft som binder det hele sammen. Hvordan vi puster til enhver tid, forteller oss mye om hvordan vi har det. Motsatt vei kan vi bevisst påvirke pusten vår for å gjøre noe med hvordan vi har det – vi kan for eksempel roe nervesystemet vårt gjennom lange, dype pust. Derfor er pust kombinert med bevegelser, og også egne pusteøvelser, en sentral del av yoga. Det kan gi en økt opplevelse av å være tilstede i bevegelsene, tilstede i kroppen, og gi en følelse av flyt.

Kvinne i yogastilling treet i solnedgang ved havet

Velkommen til Yoga på Orient Dansesenter!
– Ditt studio for Trening – Dans – Yoga